Evlilik; sevgini, aşkını ve onunla yaşadığın her şeyi ölümsüzleştirmek adına atacağın en büyük adım… Muhtemelen evlilik teklifini aldığın ilk andan beri çok heyecanlısın. “Ne yani, ben şimdi evlenecek miyim?” “Sevdiğim insanla birlikte bir yuva mı kuracağım?” diye kendine meraklı sorular sorduğunu duyar gibiyiz : ) Evet, evleniyorsun. Kalbindeki aşkın sahibi ile yeni ufuklara yelken açacağın o günlere çok yaklaştın. Senin ve seni yürekten sevenlerin heyecanla beklediği o an için her şeyin kusursuz olmasını istediğini biliyoruz. Şimdi gözlerini kapat ve kendini nerede hayal ettiğini düşle. Düğün fotoğrafları için hangi pozları vereceğini, nasıl bir gelinliğin içinde süzüleceğini ve hangi düğün dans müzikleri ile kendini sevdiğin adamın kollarına bırakacağını… Evet, çok fazla detay var ama bunun için her şeye değer. Şimdi o akşam vakti çay saatlerinde tüm aileyi seferber eden düğün davetli listesi hazırlama konusuna gelelim. Herkese “ Düğün davetli listesi nasıl hazırlanır ?” diye sormuş olabilirsin. Bir de bize kulak ver, belki işine yarayacak detaylarla seni şaşırtabiliriz. Hatta öncesinde sana bir sır verelim mi? O büyük günün her anını kusursuz bir şekilde planlayabileceğin ve aynı zamanda bunu ömrün boyunca harika bir anı olarak saklayabileceğin bir yardımcı da edinebilirsin: düğün ajandası…
Haydi, Kalemi Kâğıdı Eline Al! Düğün Davetli Listesi İçin Sana Özel İpuçları
Davetli listesi için belirlemen gereken ilk şey, düğünün yapılacağı mekanın kapasitesine göre maksimum kaç kişiyi çağırabileceğin olmalı.
Davetli listesi için belirlediğin maksimum konuk sayısını, kendi davetlileriniz, partnerinizin davetlileri ve ortak davetlileriniz olmak üzere 3 gruba ayırabilirsin.
Ayırdığın bu 3 grup içerisinden, yurtdışında bulunanlar için ayrı bir başlık açabilirsin. Çünkü sıra, düğün davetiyeni dağıtma işine geldiğinde ilk olarak en uzak noktadan başlayacağını hesap edebilirsin.
Geriye kalan tüm düğün davetlilerini, “şehir içinden düğüne katılacaklar” ve “şehir dışından düğüne katılacaklar” olarak ikiye bölebilirsin. Böylece düğün davetli listesi hazırlarken karışık olan esas noktayı büyük oranda bitirmiş olursun.
Şimdi sıra, düğününün gerçekleşeceği şehirde yaşayan düğün davetlilerine geldi. Muhtemelen davete katılım sağlayacak en büyük kesimi de bu grup oluşturacak. Şehir içi düğün davetlilerini daha kolay gruplandırmak için ilçe bazlı bir yol izleyebilirsin. Emin ol, bu tarz bir gruplandırma davetiyeni dağıtırken de işine yaracaktır.
Eğer düğün davetli sayın kısıtlı ise dilersen davetiyene çocuklu aileler için özel bir not düşebilirsin.
Düğünde en enerjik atmosfer, muhtemelen bekar yakınların arasında dönecek. Dilersen onlar için ayrı bir “bekarlar masası” hazırlatabilirsin. Böylece düğün günü ayakkabının altına adını yazdırmak için can atacak yakınlarını daha kolay hatırlayabilirsin :)
Kimseyi kırmayacağın bir düğün davetli listesi örneği hazırlayabilmek için kendine göre farklı birkaç yedek model de yapabilirsin. Bu, hem kafanı kurcalayan detayları ortadan kaldırır, hem de o büyük gün yaklaşırken ihtiyaç duyacağın alternatifleri elinin altında bulundurur.
Şimdi içinin çok daha rahat olduğuna ve gerçekleştireceğin her detaydan daha emin hissettiğine inanıyoruz. Merak etme, işlerin çok üst üste geldiği zamanlarda hepimiz önemli detayları kaçırabiliriz. Ama Juno Paper’ın birbirinden harika plannerları ve düğün ajandası tam da böylesi anlarda lazım oluyor. Sen de Juno Paper’ın kaliteli, rengârenk Düğün & Evlilik ürünlerine benzersiz fırsatlarla sahip olabilirsin.